Δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι το “καλό παιδί”…

10:01 PM | |

ΝΙΚΟΛΑΣ“Φταίει η πολιτική του καλού παιδιού” του Αναστασιάδη, για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, επιμένει ο Νικόλας και το επαναλαμβάνει κάθε μέρα, σαν να του κόλλησε η βελόνα. Φοβερή διάγνωσή! Τι να πω; Είναι σαν το γιατρό που πας κοντά του με ρήξη σκωληκοειδήτιδας και σου δίνει κολλήριο για τα μάτια!

Το λάθος του Αναστασιάδη δεν είναι η πολιτική του “καλού παιδιού”. Ο ΟΗΕ, οι Δυτικοί και οι Ρώσοι εκνευρίστηκαν μαζί μας διότι αποχωρήσαμε από τις συνομιλίες. Δεν αποχωρούν τα “καλά παιδιά” από τις συνομιλίες. Ούτε θα είχε κανείς λόγο να τα βάζει μαζί μας, εφόσον είμαστε “καλά παιδιά”.

Το λάθος του Αναστασιάδη ήταν ότι ότι προσπάθησε να εξευμενίσει τα μικρά κόμματα, που μονίμως φωνάζουν, “ανησυχούν” κι αναζητούν αφορμές για να εγκαταλείψουμε τις συνομιλίες. Η Τουρκία ξέροντας πια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, ανακοίνωσε τη Navtex. Ήταν βέβαιη ότι θα φεύγαμε από τις συνομιλίες και θα φορτωνόμασταν εμείς την ευθύνη για το αδιέξοδο. Όπως και έγινε…

Τα τελευταία 50 χρόνια η Τουρκία καταφέρνει, πάντα με τη δική μας πολιτική μωρία, να προωθεί αργά αλλά σταθερά τον στόχο που έθεσε από το 1955, τη διχοτόμηση της Κύπρου. Πάντα ήξερε πότε να προκαλέσει, για να αντιδράσουμε … ερασιτεχνικά, ώστε να κερδίζει κάθε φορά και κάτι παραπάνω, όχι στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά σε σχέση με το ψευδοκράτος, σε σχέση δηλαδή με τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης.

Θυμίζω ότι επί Σπύρου Κυπριανού ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος, το οποίο επί Τάσσου Παπαδόπουλου απέκτησε από την ΕΕ το προνόμιο να εμπορεύεται, μέσω της πράσινης γραμμής, με σφραγίδες του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου. Θυμίζω επίσης ότι το ΕΔΑΔ αναγνώρισε την Επιτροπή Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, έπειτα από τις μαζικές προσφυγές εκτοπισμένων, επί προεδρίας και πάλι του Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χειρότερες εξελίξεις συνέβησαν επί των προέδρων που είχαν την ίδια φιλοσοφία με αυτή του Νικόλα και των μικρών κομμάτων.

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται ένα βήμα πριν την περαιτέρω αναβάθμιση του ψευδοκράτους εμπορικά και πολιτικά, φορτώνοντας σ’ εμάς το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Είμαστε με άλλα λόγια ένα βήμα πριν από την καταστροφική διχοτόμηση, που θα μας καταστήσει σταδιακά μειοψηφία πάνω στην πατρίδα μας, καθώς η Κύπρος θα μετατρέπεται σε τουρκικό νησί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *