Για την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ που με αφορά…

2:14 PM | |

σιζοπουλοςΈπειτα από την εξαιρετική τιμή που μου έχει κάνει η ΕΔΕΚ να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα με άρθρο μου υπό τον τίτλο “Μια εθνικοσοσιαλιστικού τύπου ανακοίνωση της ΕΔΕΚ”, περιμένω νέα ανακοίνωση ή επιστολή του κόμματος προς εμένα, η οποία να αποκαθιστά την αλήθεια σε σχέση με την υπόθεση χρημάτων που ο κ. Σιζόπουλος φέρεται να αμνήστευσε φορολογικά το 2005, κατά τη διάρκεια της φορολογικής αμνηστείας που θεσμοθέτησε τότε η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αυτούσια την ανακοίνωση ή επιστολή αυτή θα αναρτήσω στους ίδιους διαδικτυακούς τόπους, όπου ανήρτησα και το πιο πάνω άρθρο μου. 

Επισημαίνω πάντως ότι το θέμα αυτό δεν τέθηκε από εμένα αλλά εγέρθηκε καιρούς ως θέμα δημόσιας συζήτησης, σε σχέση μάλιστα και με το γεγονός ότι ο κ. Σιζόπουλος ήταν τότε βουλευτής και συνεπώς κατά πόσον έπρεπε ή όχι να είχε λάβει μέρος στις διαδικασίες με τις οποίες η βουλή ενέκρινε το σχετικό νομο περί φορολογικής αμνηστίας.

Εν πάση περιπτώσει μια διευκρινιστική ανακοίνωση ή επιστολή της ΕΔΕΚ ή του ιδίου του κ. Σιζόπουλου θα βοηθήσει πολύ την κοινή γνώμη να διαμορφώσει άποψη επί του θέματος, που δημοσιεύθηκε εξάλλου και σε μερίδα του τύπου.

Οφείλω όμως να παραδεκτώ ότι το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος δεν αφορά εκατομμύρια – όπως έγραψα στο άρθρο μου- αλλά 60 χιλιάδες, συνεπώς η αναφορά μου σε εκατομμύρια ήταν ανυπόστατη, καθώς στηρίχθηκε σε λανθασμένη πληροφόρησή μου επί του συγκεκριμένου θέματος. Επειδή λοιπόν μου αρέσει να είμαι πάντοτε ακριβής και προπαντός δίκαιος, αποσύρω την αναφορά μου σε εκατομμύρια κι απολογούμαι για τη λανθασμένη εντύπωση ή και ταλαιπωρία που ενδεχομένως δημιουργήθηκε από αυτήν.

Έχω αφαιρέσει επίσης από το συγκεκριμένο άρθρο μου γενικά την αναφορά στη φορολογική αμνηστεία του 2005, αφού έτσι κι αλλιώς η αναφορά αυτή δεν αποτελεί ουσιώδες επιχείρημα σε σχέση με το θέμα του άρθρου. 

Το χαρακτηρισμό της ΕΔΕΚ περί  “φτηνής φρασεολογίας” μου, τον αφήνω στην κρίση όσων διαβάζουν τα γραφόμενά μου. 

 

Πατήστε εδώ για την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ που αναφέρεται σ’ εμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *