Από εμάς εξαρτάται το να κάνουμε την Κύπρο μια καλύτερη πατρίδα για τα παιδιά μας.

5:40 PM | |

Το οικονομικό μας πρόβλημα ήταν μεγάλο και οι όροι των δανειστών σκληροί. Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε να πετύχουμε μέσα στις τραγικές αυτές πραγματικότητες. Σώθηκε τουλάχιστον η Τράπεζα Κύπρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και φυσικά η πατρίδα μας απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία -που θα ήταν το τέλος μας- και θεωρώ εγκληματικά ανεύθυνους όσους έλεγαν να το ρισκάρουμε. Μπήκε νυστέρι στο απόστημα του αρρωστημένου τραπεζικού τομέα και τώρα η Κύπρος ξέρει τι χρωστά.

Από εμάς εξαρτάται το μέλλον μας. Τα δεδομένα είναι τέτοια, που μας επιτρέπουν να βλέπουμε με αισιοδοξία τα χρόνια που έρχονται. Αρκεί να το χωνέψουμε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, έξυπνη επιχειρηματική δραστηριότητα και οπωσδήποτε εξυγίανση/κάθαρση της διαφθοράς που μας έφερε σ’ αυτό το σημείο. Οπωσδήποτε η πολιτεία χρωστά στους πολίτες να προχωρήσει και σε παραδειγματική τιμωρια των υπαιτίων ετούτης της πρωτόγνωρης κρίσης.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχει εξαφανιστεί το πρόβλημα ως διά μαγείας και ότι θα περάσουμε ένα χρονικό διάστημα δύσκολα. Δεν μπήκαμε σε Μνημόνιο για να συνεχίσουμε να τρώμε και να πίνουμε άνετα και χωρίς έννοιες. Το πρόβλημα είναι ακόμα εδώ. Απλά η δανειακή σύμβαση ήταν η μόνη λύση για να έχουμε βοήθεια. Η άλλη επιλογή ήταν το χάος.Ας δούμε λοιπόν αυτή τη συμφωνία ρεαλιστικά. Ούτε να πετάμε φυσικά εντελώς αδικαιολόγητα και αφελώς από τη χαρά μας αλλά ούτε και να βλέπουμε μπροστά μας μια μαύρη άβυσσο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και όλα θα πάνε καλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *