ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΣΑΙ!

12:50 PM | |

Δυο F16 αλωνίζουν, λέει, στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνοντας αλλεπάλληλες παραβιάσεις. Κι εμείς; Διαδηλώνουμε, φωνάζουμε συνθήματα, καταγγέλλουμε την Τουρκία στον ΟΗΕ και σ’ άλλα διεθνή φόρα.

Σχεδόν μισό αιώνα τώρα η ίδια μαζοχιστική παράσταση κι εμείς θλιβεροί κομπάρσοι, πάντα με την ίδια ανυπόφορη, χιλιοφορεμένη μανιέρα, όλο και πιο πολύ ξεμακραίνουμε χρόνο με το χρόνο απ΄ την χαμένη μας πατρίδα. Όλο και πιο πολύ βυθιζόμαστε στην αναγλησία της λήθης. Όλο και πιο γελοίοι γινόμαστε, κάθε που παρατάμε για λίγο το ραχάτι τάχατες για να κάνουμε “αγώνα”.

Έτσι γίνονται οι αγώνες στη σύγχρονη Κύπρο. Με την πανοπλία της υποκρισίας που κρύβει από κάτω την αδιαφορία. Με λόγια του αέρα, που εκτονώνουν την απραξία. Με αεριτζήδες πολιτικούς που πουλάνε στα ΜΜΕ φιγούρα και τσαμπουκά, αλλά την κρίσιμη ώρα δεν έχουν το ανάστημα να αναλάβουν την ευθύνη, που πετάνε γαλανόλευκα μαχητικά στις παρελάσεις και μας λένε με στόμφο ότι η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά από την Ελλάδα, αλλά όταν τα τούρκικα μαχητικά κάνουν κύκλους πάνω από το κεφάλια μας, αυτοί εξαφανίζονται λες και τους κατάπιε η γη. 

Τα F16, αν έχεις τα κότσια, τα ρίχνεις κάτω ή τουλάχιστον τα αναχαιτίζεις. Δεν τα εξορκίζεις. Άμα δεν μπορείς να υπερασπίσεις την αξιοπρέπεια σου, προσπάθησε τουλάχιστον να εξευτελίζεσαι όσο γίνεται λιγότερο. Με συνθήματα και τα κλαψουρίσματα ή με πομπώδεις πολιτικάντικες μεγαλοστομίες δεν διώχνεις στρατούς κι αερόπλανα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *