Αν ήταν πρόεδρος ο Νικόλας…

8:19 AM | |

ΝΙΚΟΛΑΣ - ΒΕΤΟ ΕΕΑν ήταν πρόεδρος ο Νικόλας θα έβαζε βέτο στη Γαλλία να ξεπλοκάρει ένα κεφάλαιο που εκείνη είχε μπλοκαρισμένο. Άσχετα αν δεκάδες άλλα κεφάλαια είναι ανοικτά από τον Δεκέμβριο του 2004, όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπέγραψε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα και χωρίς φυσικά η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συνέρχονται, που λέτε, οι ηγέτες των 28 χωρών της Ε.Ε. για να βρουν πρακτικούς τρόπους να βοηθήσουν την Ελλάδα, που βουλιάζει κάτω από το βάρος του προσφυγικού. Ο πρόεδρος της Κύπρου Νικόλας Παπαδόπουλος καθιστά σαφές ότι η Κύπρος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της Κύπρου. Ότι η Κύπρος δεν θα ξεμπλοκάρει κανένα από τα τουρκικά κεφάλαια ένταξης που κρατά μπλοκαρισμένα, αν δεν εφαρμόσει η Τουρκία τις τουρκογενείς υποχρεώσεις της, αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Οι 27 ηγέτες αποφασίζουν ότι θα στηρίξουν και την Κύπρο. Ότι δεν θα ανοίξει κανένα τουρκικό κεφάλαιο που κρατά η χώρα μας μπλοκαρισμένο. Για να βρεθεί όμως λύση και να βοηθηθεί η Ελλάδα, η Γαλλία αποφασίζει να ξεμπλοκάρει το κεφάλαιο 33, που κρατούσε η ίδια μπλοκαρισμένο. Η Τουρκία, που τα ήθελε όλα, υποχρεώνεται να συμβιβαστεί με το ένα αυτό κεφάλαιο, αφού ξέρει ότι μέσα στη σημερινή γεωπολιτική συγκυρία, δεν την παίρνει να κάνει νταηλίκια, διότι βρίσκεται ήδη σε πρωτόγνωρη γι’ αυτήν απομόνωση. 

Εκεί λοιπόν που βρέθηκε η χρυσή τομή για να βοηθηθεί η Ελλάδα, χωρίς να επηρεαστούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου, ο πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος θέτει βέτο για το άνοιγμα του κεφαλαίου 33. Όλοι μένουν με το στόμα ανοικτό.

-Μα κύριε Παπαδόπουλε, αυτό το κεφάλαιο δεν το είχατε μπλοκαρισμένο. 

-Δεν με κόφτει. Το μπλοκάρω τώρα. 

-Μα όλοι οι υπόλοιποι σας στηρίξαμε, δεν σας αναγκάσαμε να ανοίξετε δικά σας κεφάλαια. Γιατί θέτετε νέο ζήτημα ξαφνικά; Δεν καταλαβαίνετε ότι θα ναυαγήσουν όλα; 

-Δεν με κόφτει, βρείτε εσείς μια λύση που θα μου αρέσει.

-Δεν σκέφτεστε ότι αυτό που κάνετε είναι πρώτιστα εις βάρος της Ελλάδας;

-Όχι δεν με κόφτει.

Παίρνει λοιπόν το αεροπλάνο και επιστρέφει στην Κύπρο, αφήνοντας τους Ευρωπαίους να … ψάχνονται τι θα κάνουν με τους Κύπριους και τον Ελληνικό λαό να τον … “ευγνωμονεί”, αφού θα συνεχίσει να περιθάλπει χιλιάδες πρόσφυγες που ατάκτως θα φτάνουν με σαπιοκάραβα στα ελληνικά νησιά. 

Διότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν δέχεται να ανοίξει η Γαλλία το κεφάλαιο που εκείνη έχει μπλοκαρισμένο. Άσχετα αν δεκάδες άλλα τουρκικά κεφάλαια είναι ανοικτά και προχωρούν, από τον Δεκέμβριο του 2004, που ο τότε πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, συνυπέγραψε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα και χωρίς φυσικά η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία (μάλιστα λίγο καιρό πριν είχε δεχτεί την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, συνυπογράφοντας τον κανονισμό για εμπόριο τουρκοκυπριακών προϊόντων μέσω της πράσινης γραμμής, με σφραγίδες του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άλλα λόγια αποδέχθηκε εμμέσως την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας).

(Σημ.: Ο κάθε πολιτικός αυτοπροσδιορίζει το προφίλ του ανάλογα με το πού τοποθετεί τον πήχη της σοβαρότητας του.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *