ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΑΛΛΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ

10:32 AM | |

Το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβάνεται τον ακροδεξιό προσανατολισμό της, μαρτυρεί ότι αυτό δεν συμβαίνει κατ’ επιλογήν αλλά εκ φύσεως.

Η απόφασή τους να μποϊκοτάρουν το β’ γύρο των εκλογών, καλώντας τους ψηφοφόρους τους να μην ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους, δεν αποτελεί απλά μια ανώριμη ή τριτοκοσμική αντίληψη της δημοκρατίας, αποτελεί ακροδεξιού τύπου υπονόμευση της δημοκρατίας.

Σέβομαι και επικροτώ την απόφασή τους να σταθούν αταλάντευτοι στις δικές τους αρχές και μην μπουν στη διαδικασία της συνδιαλλαγής με τους δύο μονομάχους του β’ γύρου με τους οποίους διαφωνούν κάθετα στα σοβαρότερα ζητήματα. Όμως αυτό δεν αναιρεί την αλγεινή εντύπωση που μου προκάλεσε η προτροπή τους προς τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν.

Μια έντιμη και δημοκρατική τοποθέτηση θα ήταν η εξής:

Συμπατριώτες και συμπατριώτισες, όπως γνωρίζετε, διαφωνούμε ριζικά και με τους δύο υποψήφιους σε κεφαλαιώδη ζητήματα αρχών. Δεν τους θεωρούμε κατάλληλους να μας κυβερνήσουν, ο μόνος κατάλληλος θα ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Συνεπώς δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τις αρχές μας απλά για να πετύχουμε ένα συμβιβασμό για χάρη των υπουργικών θώκων και της νομής της εξουσίας. Έχοντας λοιπόν υπόψη σας αυτή μας τη θέση, σας καλούμε να πράξετε ό,τι σας υποβάλλει η συνειδησή σας.

Αυτή η πολιτικά ώριμη και έντιμη προτροπή, θέτει τον ψηφοφόρο μπροστά στις ευθύνες του, να πάρει ο ίδιος την απόφασή για το τι θα πράξει: είτε να ψηφίσει ένα από τους δύο υποψηφίους είτε να ρίξει στην κάλπη λευκό.

Αντίθετα, η προτροπή της ηγεσίας του ΔΗΚΟ μεταφράζεται πολιτικά σε μια παλαιοκομματικού τύπου προσπάθεια πατροναρίσματος των ψηφοφόρων, σαν να πρόκειται για πρόβατα στο μαντρί και σίγουρα η επιλογή αυτή θα μετρηθεί την Κυριακή το βράδυ στις κάλπες. Μέσα από την αποχή ή τα λευκά, θα διαπιστώσουμε πόσοι πείσθηκαν από αυτή την αναιδέστατη για τα δημοκρατικά ήθη απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *