Αθωώθηκαν οι 2 Τουρκοκύπριοι – δεν θα χρειαστεί άλλη παράσταση

5:34 PM | |

ΤΚ-ΣΗΜΑΙΑΑθωώθηκαν σήμερα από δικαστήριο του ψευδοκράτους οι δύο Τουρκοκύπριοι που ύψωσαν την κυπριακή σημαία στο μαγαζί τους στην Αμμόχωστο. Σίγουρα είναι ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός, μια νίκη της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης των ανθρώπων.

Θυμάστε ότι το ζεύγος των ΤΚ είχε δεχτεί στο προεδρικό ο πρόεδρος Αναστασιάδης και μερικές μέρες αργότερα 16 ελληνοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις (ανάμεσά τους το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία και η Αδούλωτη Κερύνεια) διοργάνωσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους δύο Τουρκοκυπρίων.

Παρόλο που η συγκέντρωση δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού συγκεντρώθηκαν μόνο 50 άτομα, δεν μπορεί να υποτιμηθεί η σημασία της εκδήλωσης, αφού ήταν η πρώτη φορά που τα κόμματα αυτά διοργάνωσαν εκδήλωση αλληλεγγύης υπέρ Τουρκοκυπρίων. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπει κανείς, ανάμεσα στους 50 συγκεντρωθέντες, προσωπικότητες όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Γιώργος Λιλλήκας, ο Γιώργος Περδίκης, ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Ιωάννης Σιεκκέρσαβας δίπλα δίπλα σε ένα τέτοιο ιστορικό συναπάντημα.

Πέρα όμως από την αθώωση, το άλλο θετικό γεγονός είναι ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα ίδια κόμματα και οργανώσεις, η οποία να καταδικάζει “το ψευδοκράτος του Ακκιντζί” για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον “κατοχικό ηγέτη” προσωπικά για αδράνεια. Αποφεύχθηκε δηλαδή η ανάγκη για μια άλλη μια τέτοια παράσταση*. 

* Παράσταση: χρησιμοποιώ εδώ τον όρο με την έννοια του διαβήματος και όχι με την έννοια της καλλιτεχνικής παράστασης, όπως π.χ. παράσταση τσίρκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *