Έτσι γίνεται όταν κατηγορείσαι για εκατομμύρια: Συνελήφθησαν κι αφέθηκαν ελεύθεροι οι Ντίνος Μιχαηλίδης και υιός.

4:15 PM | |

mixahlidis-456x300Όπως είναι γνωστό, στην Κύπρο αδικήματα ή κακουργήματα που αφορούν χρήματα άνω του ενός εκατομμυρίου δεν θεωρούνται και τόσο σοβαρά, όσο το να κλέψει ένας φτωχός οικογενειάρχης ένα ψωμί από ένα φούρνο, διότι πεινούν τα παιδιά του.

Επομένως αν κατηγορείσαι ότι έκλεψες ένα ψωμί θα τεθείς υπό κράτηση μερικές ημέρες για … διευκόλυνση των ανακρίσεων και μετά πολύ πιθανόν να φυλακιστείς κιόλας. Αν κατηγορείσαι όμως για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μερικών εκατομμυρίων, σε συλλαμβάνουν κι αμέσως μετά σε αφήνουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Τώρα οι κ. Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης θα περιμένουν μερικές εβδομάδες μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο να … ΜΗΝ τους εκδώσει στην Ελλάδα, διότι – όπως είναι γνωστό- η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μπανανίας αποφάσισε το 2005 να προστατεύσει τυχόν απατεώνες που έκαναν τις απατεωνιές τους πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Αν μπορούσε η Βουλή της Μπανανίας να προστατεύσει περισσότερους απατεώνες, θα το έκανε μη επιτρέποντας την έκδοση κανενός Κύπριου απατεώνα σε χώρα του εξωτερικού. Αλλά -δυστυχώς- ο ευρωπαϊκός νόμος υπερτερεί του κυπριακού κι έτσι η Βουλή ήταν υποχρεωμένη να τροποποιήσει την κυπριακή νομοθεσία, περιορίζοντας ωστόσο την υποχρέωση μας να παραδίδουμε απατεώνες, μόνο για ό,τι αφορά την μετά την ένταξή μας εποχή.

Βεβαίως δεν έχω ισχυριστεί ότι οι κ.κ. Μιχαηλίδηδες είναι απατεώνες. Για όνομα του Θεού. Αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Στο μεταξύ όμως θα είναι ελεύθεροι μέχρι τις 18 Ιουλίου οπότε και θα αποφασίσει το δικαστήριο να ΜΗΝ τους εκδώσει – διότι ο νόμος είναι καθαρός και δεν μπορεί το δικαστήριο να αποφασίζει ό,τι θέλει – και φυσικά μετά θα τους φύγει κάθε έγνοια, διότι μετά από αυτή την παράσταση (αν θέλετε πείτε το αγγλιστί show) της σύλληψής τους, θα παραμείνουν οριστικά ελεύθεροι και θα εμφανιστούν ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου μόνο εφόσον οι ίδιοι το αποφασίσουν!

Μέχρι αυτή στιγμή πάντως δεν άκουσα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ούτε καν τον Περδίκη) να ζητά σύγκληση της Βουλής για να καταργήσει τον περιορισμό που δένει τα χέρια της δικαιοσύνης για τις πριν την ένταξή μας στην Ε.Ε. υποθέσεις. Να υποθέσω ότι κανένας βουλευτής δεν θέλει να ενοχληθούν απατεώνες που έκαναν ότι έκαναν μέχρι το 2005;

Ω ρε… Σε τι κόσμο μπαμπά μ’ έχεις φέρει να ζήσω…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *