Ο Τ/κ που μίλησε απλά, με τη σοφία που δεν διαθέτουν οι ακραίοι…

9:54 AM | |

ΚΑΦΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΚΚΙΝΤΖΙ“Αν δεν λυθεί ούτε τώρα το Κυπριακό, θα αναγκαστούμε να φύγουμε από την Κύπρο κι εμείς κι εσείς”.

Αυτή την πολύ απλή και ταυτόχρονα βαθύτατα αληθινή κουβέντα είπε ένας Τουρκοκύπριος πολίτης, μιλώντας στα ελληνικά χτες από τη Λήδρας,  στις ειδήσεις του ΑΝΤ1. Ήταν, αν θέλετε, η σωστή μετάφραση της ψήφου των Τουρκοκυπρίων, με το 60% υπέρ του Ακκιντζί, του πολιτικού που ήθελε πάντα περισσότερο από κάθε άλλον τη λύση του Κυπριακού, την επανένωση της Κύπρου σε μία χώρα και τον απογαλακτισμό των Τ/κ από την Τουρκία.

Οι Τ/κ φοβούνται την Τουρκία. Βλέπουν την προσπάθεια του Ερντογάν να τους αλλοτριώσει, την πρόθεσή του να μετατρέψει τα παιδιά τους σε ισλαμιστές Τούρκους, χτίζοντας και χρηματοδοτώντας ισλαμικά σχολεία. Αντιλαμβάνονται ότι ο αυξανόμενος τουρκικός εποικισμός θα τους μετατρέψει σε ξένους στην ίδια τους την πατρίδα, τρέμουν και με το δίκιο τους οι άνθρωποι για το μέλλον των παιδιών τους σε τούτο το νησί.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους πρέπει κι εμείς να θέλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας λύση του Κυπριακού τώρα. Αύριο το πρωί αν γίνεται! Διότι αν συμβούν αυτά που ευλόγως οι Τουρκοκύπριοι φοβούνται, η δική μας μοίρα θα είναι παράλληλη με τη δική τους.

Αν δεν λυθεί το Κυπριακό και παραμείνει η Τουρκία ανεξέλεγκτη μέσα στην πατρίδα μας, να ελέγχει απόλυτα με το στρατό, τα λεφτά και τους εποίκους της το ψευδοκράτος, ως μια άλλη, ξεχωριστή χώρα, αυτό που θα συμβεί δεν χρειάζεται κανείς να έχει πολύ νου για να το προβλέψει. Το τουρκικό ψευδοκράτος θα αποκτήσει αργά ή γρήγορα το δικαίωμα για απευθείας εμπόριο, όπως η Ταϊβάν και τότε η τεράστια τουρκική οικονομία θα το μετατρέψει σε Μονακό της ανατολικής Μεσογείου. Με επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και παράλληλη πληθυσμιακή έκρηξη διά του εποικισμού.

Με άλλα λόγια η Τουρκία θα κάνει την Κύπρο δική της, όχι με το στρατό ούτε μέσω της λύσης, όπως αυθαίρετα ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά με τους νόμους της οικονομίας. Πώς θα μπορέσουμε εμείς να ανταγωνιστούμε την τεράστια τουρκική αγορά των 90 εκατομμυρίων, που θα ξεκινά από το τέρμα της οδού Λήδρας και θα φτάνει μέχρι τον Εύξεινο Πόντο; Είτε στον τουρισμό, είτε στη γεωργία (όταν η Μεσαορία θα πλημμυρίζει με νερό από την Τουρκία) είτε στις υπηρεσίες, είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα; Πώς θα ελέγξουμε τον εποικισμό, εφόσον το ψευδοκράτος θα παραμένει μια άλλη χώρα, στην οποία εμείς δεν θα ασκούμε κανένα έλεγχο;

Όλοι οι βολεμένοι και πολιτικά τυφλοί, όλοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πού μας οδηγεί η ντε φάκτο διχοτόμηση και ψάχνουν από την πέτρα αφορμές να σκοτώσουν κι αυτή την νέα ελπιδοφόρα πρωτοβουλία για λύση, ας λένε ό,τι θέλουν. Είναι δικαίωμά τους. Εμείς όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αυτού του τόπου, που ξέρουμε πια πού μας έχει οδηγήσει η στενοκεφαλιά και η αισχρή ιδιοτέλεια του βολεμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ας ξεσηκωθούμε.

Για να διεκδικήσουμε με πείσμα κάθε δυνατότητα, κάθε πιθανότητα που μας δίνεται από την ιστορική συγκυρία για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του εθνικού μας ζητήματος, που θα επιτρέψει σ’ εμάς, τους Κυπρίους, τον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και θα αφαιρέσει από την Τουρκία τον έλεγχο του 40% του νησιού μας.

Μαζί με τους Τουρκοκύπριους να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Να βγάλουμε τον τόπο μας άμεσα από το βάλτο της οικονομικής κρίσης, μέσω της ανάπτυξης που θα φέρει η λύση και να χτίσουμε μαζί τη νέα, την καλύτερη Κύπρο που αξίζει σ’ εμάς και στα παιδιά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *