Έγινε το μαύρο πρόβατο στο μαύρο κοπάδι…

9:24 PM | |

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΗ κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τις 31 Οκτωβρίου 2014, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κατήγγειλε ότι άλλαξε τους όρους του συμβολαίου της. Η ενέργειά της να αφαιρέσει από το συμβόλαιό της τον όρο για το ασυμβίβαστο ήταν πονηρή και υστερόβουλη, ενώ η ενέργειά της να αυξήσει την αντιμισθία της ήταν απαράδεκτη υπό τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Η κ. Γιωρκάτζη, επιμένοντας να μείνει γαντζωμένη στην καρέκλα της, ζημιώνει την Κύπρο και επιτέλους πρέπει να παραιτηθεί. Η καρέκλα δεν είναι κοτσιάνι της. Να πάει σπίτι της και να αναμένει την έκβαση των υποθέσεων Βγενόπουλου, που χειρίζεται ο (εν διαστάσει) σύζυγός της, ώστε να δει την περιουσία της να αυξάνεται σε περίπτωση που η Κύπρος κληθεί να πληρώσει μερικά ακόμη δισεκατομμύρια στον αδικημένο κ. Βγενόπουλο.

Από εκεί και πέρα οφείλω να πω ότι η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δεν μπορεί να θεωρείται το μαύρο πρόβατο του συστήματος. Διότι το σύστημα είναι γεμάτο με μαύρα πρόβατα. Είναι διεφθαρμένο ως τα μπούνια και δεν “τατσώνεται” από τα κατορθώματα της κ. Γιωρκάτζη. Η Κύπρος έτσι κι αλλιώς διεκδικεί παγκόσμιο πρώτο βραβείο βρομιάς. 

Οι βουλευτές εξανέστησαν επειδή ειπώθηκε ότι η κ. Γιωρκάτζη έχει στο χέρι 29 βουλευτές, που έχουν μεγάλα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. “Δεν εκβιαζόμαστε” φωνάζουν οι βουλευτές.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αντιδρά στην αποκάλυψη υπόθεσης ιδιωτικής του αγωγής κατά της Λαϊκής για επιστροφή κουρεμένων χρημάτων του, υπόθεση στην οποία δεν εμφανίστηκε ο δικηγόρος της Λαϊκής, λόγω …παρεξήγησης.

Τα όσα ακούμε κάθε μέρα είναι καταθλιπτικά αλλά και άκρως αποκαλυπτικά της γάγγραινας που προκάλεσε στο σώμα της Κύπρου η διαπλοκή και η διαφθορά του κατεστημένου, που θρασύτατα έχει γαντζωθεί σε καρέκλες και προνόμια και αρνείται να αφήσει την Κύπρο να αναπνεύσει.

Θεωρώ όμως πως όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λειτουργία αυτοκαταστροφής του ξοφλημένου συστήματος, διά του αυτοεξευτελισμού του. Μπορεί να μας οδηγούν μαζί τους προς τον πάτο αλλά εκείνοι θα μείνουν εκεί βυθισμένοι, με βαρίδια τα πρησμένα τους στομάχια. Εμείς θα ανεβούμε πάλι πάνω για να χτίσουμε μια νέα Κύπρο απαλλαγμένη από τη διαφθορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *