Χρόνια πολλά, νεκροί μας!

4:36 PM | |

“Καλά Χριστούγεννα σε όλους και στους νεκρούς μας” ευχήθηκε (στο άσχετο) ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, στο τέλος ενός κατάπτυστου άρθρου, που έγραψε για να στοχοποιήσει με ανήθικο τρόπο τη δημοσιογράφο Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη.

Ευτυχώς οι νεκροί είναι νεκροί και κατά κάποιο τρόπο τυχεροί, διότι γλύτωσαν από τον Μαυρίδη και τους όμοιούς του, που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό όταν πρόκειται να δολοφονήσουν τους χαρακτήρες εκείνων με τους οποίους διαφωνούν. Στο κατινίστικο, ψευδοπατριωτικό άρθρο του, ο Μαυρίδης έκανε κοντολογής τον εξής συλλογισμό (τον γράφω με δικά μου λόγια):

Η Άννα Ανδρέου έγραψε ένα βιβλίο με συνεντεύξεις που πήρε από τους Τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι είχαν σχέση με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην παρουσίαση του βιβλίου της στη Λευκωσία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Η ίδια εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη κι όμως δεν την έχει φυλακίσει ο Ερντογάν μαζί με τους όλους τους άλλους (Τούρκους) δημοσιογράφους που έχει φυλακίσει. Άρα; Τι άρα; Από τη στιγμή που παρεβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ (οι γνωστοί “τουρκοπροσκυνημένοι”) και δεν την έχει φυλακίσει ο Ερντογάν (αλήθεια, γιατί να τη φυλακίσει;), σημαίνει ότι είναι πράκτορας των Τούρκων! 

Κάπως έτσι άρχισε ήδη να διαχέεται η νέα “περιρέουσα ατμόσφαρα”, που δεν χρειάζεται “χαρτόσημα και αποδείξεις”. Όσοι δεν συμφωνούν με τους Μαυρίδηδες και τους όμοιούς τους, θα γίνουν πράκτορες, μειοδότες, προδότες, θα βρεθούν στιγματισμένοι ότι τα παίρνουν από τους ξένους, ότι έχουν μπατζανάκηδες Τούρκους, ότι, ότι… ότι μπορεί να συλλάβει η πιο νοσηρή ανθρώπινη φαντασία. Διότι οι Μαυρίδηδες και οι όμοιοί τους είναι οι κοσμήτορες του πατριωτισμού (κατά τον Σάμιουελ Τζόνσον), οι θεματοφύλακες της ηθικής και των αξιών, οι προστάτες της (μισής) Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Με κουβέντες του καφενέ, κατινιές και κουτοπόνηρους επαγωγισμούς, απευθύνονται αποκλειστικά σε φοβικούς, καχύποπτους κι αλαφροΐσκιωτους και πάντως όχι στην πλειοψηφία των Κυπρίων. Διότι τους πήραμε χαμπάρι κι αυτα τα φτηνά μικροπολιτικά κόλπα δεν περπατάνε πια όπως άλλοτε.  Το κράξιμο που έφαγε σήμερα ο Μαυρίδης στα κοινωνικά δίκτυα, πέρα από την καταπελτική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, του άξιζε και με το παραπάνω. Θα πρέπει να καταλάβουν οι λογής λογής Μαυρίδηδες ότι η πολιτική μπαμπεσιά έχει επιτέλους και τα όριά της. 

Υ.Γ.: Κύριε Μαυρίδη, εισηγούμαι να καταγγείλετε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ερντογάν ότι φυλάκισε τόσο κόσμο και δεν φυλάκισε μαζί και την Άννα Ανδρέου. Ίσως φιλοτιμηθεί να τη φυλακίσει τώρα, να σας περάσει το άγχος. Α, και κάτι άλλο: Την ευχή “Καλά Χριστούγεννα” τη λέμε πριν από τα Χριστούγεννα. Το άρθρο σας δημοσιεύτηκε ανήμερα των Χριστουγέννων και συνεπώς η ευχή σας προς τους νεκρούς μας έπρεπε να ήταν “Χρόνια πολλά, νεκροί μας!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *