Χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι και παιδάκια που πεινούν, όλοι μαζί στη συναυλία υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ.

1:24 PM | |

ERTΔεκάδες εργαζόμενοι στα κυπριακά ΜΜΕ έχουν χάσει τη δουλειά τους, πολλοί από τους οποίους ήταν οικογενειάρχες με μεγάλες υποχρεώσεις, άνθρωποι με αμοιβές ασύγκριτα χαμηλότερες από εκείνες  των συναδέλφων τους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, που πάλευαν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Όμως η Ένωση Συντακτών Κύπρου διοργανώνει σήμερα συναυλία όχι υπέρ τους αλλά υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Υπέρ των 2700 που εργάζονταν σε ένα οργανισμό που έπρεπε να δουλεύει με λιγότερους από 1000 υπαλλήλους.

Θα μου πείτε, δεν είναι άνθρωποι κι αυτοί, με ανάγκες και υποχρεώσεις; Εννοείται!Σίγουρα έχουν την πλήρη συμπάθειά μου και με λύπησε πολύ που έφτασαν ως εδώ τα πράγματα.  Όμως έχω δύο ερωτήματα:

  • Γιατί βρέθηκε η ΕΡΤ όπως και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (σε Κύπρο και Ελλάδα Κύπρο) να λειτουργεί σχεδόν με τριπλάσιο από το απαιτούμενο προσωπικό;  Απάντηση:  Διότι τα κόμματα  έχουν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη. Διόρισε και να διορίσεις ημέτερους έφτασε το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής να είναι σχεδόν πενταπλάσιο από ότι θα ήταν αν οι υπηρεσίες αυτές εκτελούνταν από τον ιδιωτικό τομέα.
  • Ποιος πληρώνει αυτό το κόστος με τεράστιες θυσίες; Απάντηση: Οι χαμηλά αμειβόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, ο Γιωργάκης και η Μαριγούλα που πάνε στο σχολείο νηστικά, διότι δεν φτάνουν τα λεφτά της οικογένειας για να έχουν την πολυτέλεια ενός σάντουιτς, ο κυρ Αντρέας που η σύνταξή του αρκεί για να ζήσει με αξιοπρέπεια μια βδομάδα το μήνα και σαν ζητιάνος όλες τις υπόλοιπες…  Όλοι αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα των φορολογιών, περικοπών, μειώσεων και γενικά της ανέχειας του κράτους που αντανακλά στην κοινωνική του μέριμνα.

Διότι οι κρατικές, ημικρατικές υπηρεσίες και δήμοι, έγιναν ο χώρος … διασκέδασης των κομμάτων και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο φτωχός.

Δεν ξέρω αν απόψε στη συναυλία συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους της ΕΡΤ θα είναι παρόντες και οι συνάδελφοι στην Κύπρο που έμειναν χωρίς δουλειά, οι πολύτεκνοι με τα παιδιά τους, ο Γιωργάκης με τη Μαριγούλα κι ο κυρ Αντρέας ο συνταξιούχος μαζί, αλλά οφείλω να πω ότι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των συναδέλφων της Ένωσης Συντακτών να προασπίσουν τα συνδικαλιστικά συμφέροντα των αδελφών μας δημοσίων λειτουργών της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *