Το τέλος του λαϊκισμού κι η εθνική αξιοπρέπεια

11:51 AM | |

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΤην ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έδινε την αγωνιώδη μάχη για να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, πίσω του γινόταν μάχη για το ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη ανοησία στο Ίντερνετ, καθώς σε ώρες μεγάλων κρίσεων η βλακεία κι η ανευθυνότητα γιγαντώνονται. Οργίασε η φαντασία εκείνων που δεν κόβει ο νους τους ότι στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης η κάθε πλευρά χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να κερδίσει το μάξιμουμ, ακόμη και τον ψυχολογικό πόλεμο. Μέχρι κι ο Καμμένος δεν άντεξε κι έγραψε το ηρωικό (για τους ανόητους) και πένθιμο (για τους σοβαρούς) «ΩΣ ΕΔΩ!».

Ο Αλέξης Τσίπρας, θεός του λαϊκισμού, μεθυσμένος από τις κολακείες του κάθε καιροσκόπου ή κολλημένου σε ιδεοληψίες που έτυχε να βρίσκεται δίπλα του και με το πεπλανημένο πλήθος από κατω να κραυγάζει «ωσαννά», θέλησε να γίνει ο Ρομπέν των δασών της Ευρώπης και κινδύνεψε στο τέλος να γελοιοποιηθεί σαν ένας γραφικός Δον Κιχώτης.

Ξοδεψε πέντε ολόκληρους μήνες στη θεωρία των παιγνίων του Βαρουφάκη, που επιδείνωσε την κατάσταση της Ελλάδας και βρέθηκε τελευταία στιγμή μπροστά στην κόψη του ξυραφιού. Μπροστά στην ωμή, σκληρή πραγματικότητα, ότι οι Ρόμπιν Χουτ βρίσκονται στα παραμύθια και στο σινεμά κι όχι στην πολιτική. Μπροστά σε σκληρά πρόσωπα λαβωμένων από την αλαζονεία του τεράτων, όπως ο Σόιμπλε και σε συγκαταβατικά βλέμματα άλλων που είχαν τη θέληση και το συμφέρον να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά, σε κάθε περίπτωση, με σκληρούς όρους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε μεγάλη μάχη με πείσμα και θέληση να κερδίσει όσα περισσότερα μπορούσε. Ό,τι πέτυχε ήταν ό,τι μπορούσε να πετύχει ο πιο σκληρός διαπραγματευτής υπό τις δεδομένες περιστάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει για την πατρίδα του ωφέλιμος κι όχι αρεστός. Αλλά ο αγώνας για τη σωτηρία της Ελλάδας τώρα αρχίζει κι ο Αλέξης έχει την ιστορική ευκαιρία να αναδειχθεί απο μεγάλος λαϊκιστής σε μεγάλο ηγέτη. Ζυγίζοντας με σοβαρότητα και ευθύνη την κάθε του κίνηση και ξεριζώνοντας για πάντα νοοτροπίες και πρακτικές που κατάντησαν τον ελληνικό λαό επαίτη.

Η πραγματική εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνεια θα αποκατασταθούν όταν η Ελλάδα πάψει να εξαρτάται πια από την ελεημοσύνη του κάθε λογής αντιπαθητικού και αλαζόνα Σόιμπλε και σταθεί όρθια, περήφανη και δυνατή στα δικά της τα πόδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *