ΤΟ “ΞΑΝΘΟΝ ΓΕΝΟΣ” ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

7:00 AM | |

“Θα δώσουμε προτεραιότητα στην παράδοση των S400 στην Τουρκία”, δήλωσε χτες από την Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες θα μελετήσουν το ενδεχόμενο η Ρωσία να πουλήσει κι άλλα προηγμένου τύπου όπλα στην Τουρκία.

Η χτεσινή επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία κι η σημερινή τριμερής συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, παρέχουν στον Ερντογάν την κάλυψη και τη στήριξη που τόσο πολύ είχε ανάγκη αυτό τον καιρό της απομόνωσής του, έπειτα από την ρήξη του με τις ΗΠΑ, τον Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια βλέπει τον Πούτιν ως λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Ακολουθεί κατά πόδας τις πρακτικές του. Απλά ο Τούρκος πρόεδρος είναι από τη φύση του πιο αγχώδης και πιο φωνακλάς στις καθημερινές δημόσιές του εμφανίσεις, ενώ αντίθετα ο Πούτιν είναι μια ήρεμη δύναμη. Κατά τα άλλα κυβερνούν και οι δύο με τον ίδιο αυταρχικό τρόπο, στέλνοντας στη φυλακή όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν να εισβάλει στο Αφρίν της Συρίας και βομβαρδίζοντας να σκοτώσει αθώους ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, όπως εξάλλου κάνει και το καθεστώς του Άσαντ εδώ και οκτώ χρόνια, με τα όπλα και την απόλυτη στήριξη και πάλι του Πούτιν.

Στο πρόσωπο του Πούτιν ο παρανοϊκός σουλτάνος βρήκε τον από μηχανής Θεό, σε μια φάση που βρισκόταν σε πλήρη απόγνωση. Έτσι, απλά και πρακτικά, το “Ξανθόν Γένος” (των fake προφητειών της ελληνικής βλακείας), αντί να κατέβει και να σώσει εμάς, που με ακλόνητη πίστη το περιμένουμε εδώ και τρεις αιώνες, ήρθε τελικά να σώσει τον Ερντογάν!

Χτες μάλιστα τσάρος και σουλτάνος έθεσαν μαζί τον θεμέλιο λίθο για το πυρηνικό εργοστάσιο του Akkuyu, σε μια σεισμογενή περιοχή, 92 χιολιόμετρα από στις ακτές της Κύπρου.

Ποια ήταν αντίδραση των κυπριακών κομμάτων για τα όπλα και την παντός είδους στήριξη που παρέχει η Ρωσία στον Ερντογάν και κυρίως για το τουρκορωσικό πυρηνικό εργοστάσιο που θα καταστήσει την Τουρκία ενεργειακή δύναμη στην περιοχή και χτίζεται δίπλα μας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για εμάς;

Ποια ήταν η αντίδραση των κυπριακών κομμάτων, που πριν λίγες ημέρες επέκριναν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι περιορίζεται, λέει, μόνο σε φραστική καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν κάνει κάτι πιο δυναμικό;

Μα ποια άλλη θα μπορούσε να ήταν από την απόλυτη ΜΟΥΓΓΑ;

Σαν να μην έγινε τίποτα. Ξαφνικά κουφαθήκαμε και δεν ακούμε, τυφλωθήκαμε και δεν βλέπουμε, παλαβώσαμε και δεν καταλαβαίνουμε. Ή μάλλον όχι… και τα ακούμε και τα βλέπουμε και πολύ καλά καταλαβαίνουμε τι γίνεται, απλά δεν λέμε τίποτα προς το παρόν, τα καταπίνουμε σωπαίνοντας, για να βγάλουμε μαζεμένο όλο μας το άχτι πάνω στους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους με την πρώτη αφορμή που θα μας δώσουν.

Διότι τους Ρώσους πρέπει να τους καλοκρατούμε. Είναι παραλήδες, έχουν καταθέσεις στις τράπεζές μας, είναι ιδιοκτήτες όφσιορ εταιριών, έχουν αγοράσει ακίνητα και ζουν εδώ, ξοδεύοντας χρήματα, έρχονται τα καλοκαίρια για τουρισμό. Το φοινικικό μας γονίδιο είναι ισχυρότερο κι από τον πατριωτισμό μας κι από τον ψευδοπατριωτισμό μας κι από κάθε άλλο τσαμπουκά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *