ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ ΕΝ ΠΙΣΩ

6:12 PM | |

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά δεν υπάρχει πέτρα στην Κύπρο, που να μην κρύβει από κάτω μια αηδιαστική σαύρα σκανδάλου διαφθοράς. Όπου διατίθεται δημόσιο χρήμα για οποιασδήποτε μορφής έργο, κάποιοι από πίσω τρώνε. Το χειρότερο είναι που αυτός ο κόσμος όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά αντίθετα έφτασε στο σημείο να θεωρεί ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, όποιος βρίσκεται σε δημόσιο πόστο, να βουτάει το δάχτυλό του στο μέλι.

Από τη μια το “κρύψε να περάσουμε”, σύμπτωμα του μακραίωνου ραγιαδισμού που διείσδυσε στο DNA μας κι από την άλλη η ατιμωρησία των απατεώνων, που ισοδυναμεί με ασυλία μέσα σε ένα μολυσμένο από τη διαφθορά πολιτικοοικονομικό σύστημα, έχουν αποθρασύνει στον απόλυτο βαθμό τους απατεώνες λευκού κολλάρου, που συνεχίζουν το πάρτι κανονικά.

Διότι μας έχουν κάνει τα πάνδεινα, σύροντάς μας σε εθνικές ήττες κι αλλεπάλληλες οικονομικές καταστροφές (χρηματιστήριο, φούσκα των ακινήτων, φούσκα των τραπεζών, κουρέματα, αμέτρητα σκάνδαλα και σκανδαλάκια) κι εμείς τίποτα. Αντέχουμε.

Η ανοχή μας όμως είναι το λιγότερο κακό απ’ όλα. Το δυστυχές είναι ότι η διαφθορά διείσδυσε σ’ όλο το φάσμα του κοινωνικού ιστού, διείσδυσε και μέσα στις ίδιες τις φλέβες μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι ξεμείναμε από ηγέτες. Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι ξεμείναμε από αξίες.

Λυπούμαι αγαπητοί μου συμπατριώτες να σας πω ότι δεν είμαστε από τους καλύτερους σε χαρακτήρα λαούς του κόσμου.Το αντίθετο έχουμε καταντήσει και να ξέρετε ότι, αν και τραβήξαμε πολλά μέχρι σήμερα, στο δρόμο αυτό που βαδίζουμε (όπως λέει η κυπριακή παροιμία) “τα βάσανα μας εν πίσω ακόμα”…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *