Σε πόση απόσταση βρίσκονται οι τουρκικές προκλήσεις…

4:10 PM | |

BARBAROSΜε συγκινεί η ευαισθησία που κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις για τις προκλήσεις του Barbaros, των πολιτικών δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στο Κοινό Ανακοινωθέν και στην έναρξη των Συνομιλιών.

Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έσφαλε όταν έσπευσε να διασυνδέσει τις παραβιάσεις του Barbaros, με τη διαδικασία των συνομιλιών. Διότι σκοπός των συνομιλιών είναι να επιλυθεί το Κυπριακό Ζήτημα, να αποφευχθεί η καταστροφική διχοτόμηση και φυσικά να σταματήσουν οι όποιες προκλήσεις.

Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω σε όλους και μια άλλη σκληρή πραγματικότητα. Ότι πίσω από τη γραμμή Αττίλα, βρίσκονται 40 χιλιάδες πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι έποικοι και μια κατάσταση διαρκώς επιδεινούμενη, που έχει οδηγήσει την ντε φάκτο διχοτόμηση ένα βήμα πριν από τη μονιμοποίηση (αν όχι και τη νομιμοποίησή της).

Επειδή αναφέρθηκε πολύ σωστά ότι το Barbaros βρίσκεται μόνο 43 χιλιόμετρα από την Πάφο, θα ήθελα να υπενθυμίσω επίσης ότι η απόσταση στην οποία βρίσκεται το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας είναι 850 μέτρα από τα Γραφεία της ΕΔΕΚ, 1.5 χλμ από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, 4 χλμ από τα γραφεία των Οικολόγων και 13 χλμ από τη Στράκκα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *