ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ ΜΠΟΦΟΡ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

10:38 AM | |

Για να μην τρελαθούμε κιόλας: Με το να πετάξει ένα δάφνινο στεφάνι από το ελικόπτερο στο κενό και να το πάρει ο άνεμος, ο Καμμένος δεν τίμησε τα νεκρά παλληκάρια των Ιμίων. Ούτε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας προάσπισε. Απλά τη φιγούρα του έκανε. Μια φθηνή, λαϊκίστικη φιγούρα, από εκείνες που σε κάνουν να νιώθεις αηδία για το θράσος κάποιων πολιτικών να καπηλεύονται χωρίς αιδώ το πατριωτικό αίσθημα του λαού.

Τα Ίμια είναι στεριά, δεν είναι θάλασσα. Αν ο Καμμένος ήθελε να τιμήσει τους νεκρούς και να προασπίσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος επί των Ιμίων, έπρεπε να προσγειώσει το ελικόπτερο του στο έδαφος, να κατέβει, να αποθέσει το στεφάνι στο χώμα και να σταθεί σε στάση προσοχής, αποτίοντας τον προσήκοντα φόρο τιμής τα νεκρά παλληκάρια.

Το γεγονός ότι δεν προσγείωσε το ελικόπτερο αλλά πέταξε το στεφάνι στο κενό, καθήμενος μέσα στο ελικόπτερο, φανερώνει δειλία. Πρόκειται για θλιβερή αναντιστοιχία σε σχέση με τη θυσία των ηρώων και ύβριν για το γεγονός ότι πάτησε κυριολεκτικά με τα τσαρούχια πάνω στη θυσία τους για να πωλήσει στους ψηφοφόρους την προσωπική πολιτική του πραμάτεια.

Όσο για την κυριαρχία της Ελλάδας, πού πήγε; Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας δεν τολμά (διότι αυτή είναι η αλήθεια, ότι δεν τόλμησε) να κατέβει με το ελικόπτερο του πάνω στα Ίμια, είναι σαν να δηλώνει, με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο, την ήττα της Ελλάδας και την άτακτη υποχώρησή της μπροστά στις τουρκικές αξιώσεις. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, τότε ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν τόλμησε να προσγειώσει το ελικόπτερό του σε ελληνικό έδαφος, παρά μόνο έκανε μια βιαστική (σαν λαθραία) πτήση από πάνω, έριξε ένα στεφάνι μέσα στον άνεμο και έφυγε άρον άρον. Η πράξη του Καμμένου ήταν αφόρητα ελαφρόμυαλη κι ανεύθυνη. Όχι μόνο δεν τόνωσε το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των Ελλήνων, αλλά αντίθετα το καταρράκωσε, γελοιοποιώντας διεθνώς την Ελλάδα, με μια φιγούρα ανάλογη με εκείνες που κάνουν όχι οι ακροβάτες αλλά οι παλιάτσοι του τσίρκου. 

Με τη θεατρινίστικη αυτή πράξη του Καμμένου, την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω στα Ίμια την πήρε ο άνεμος, όπως πήρε και το στεφάνι που πέταξε ο υπουργός, βιαστικά και φοβισμένα, μέσα στα μανιασμένα μποφόρ του Αιγαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *