Ο Ακιντζί να συνάξει το νου και τη γλώσσα του…

10:21 AM | |

Mustafa_AkıncıΟι Τουρκοκύπριοι βλέπουν την ασφάλειά τους μέσω της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας, δήλωσε χτες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας πως πρέπει να επιδειχθεί κατανόηση στα αιτήματά τους για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας. Διευκρίνισε επίσης ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο τέλος των συνομιλιών.

Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ότι: οι Ελληνοκύπριοι βλέπουν την ασφάλειά τους μέσω του ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ των τουρκικών εγγυήσεων και πρέπει να επιδειχθεί κατανόηση στα αιτήματά τους για θέματα ασφάλειας.

Και όχι, αν αυτή είναι η θέση του κ. Ακκιντζί, το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί στο τέλος. Διότι δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε τον καιρό μας άδικα. Στην επόμενη συνάντησή τους ο πρόεδρος Αναστασιάδης να τον ρωτήσει αν εννοεί αυτό που δήλωσε ή αν το είπε για εσωτερική κατανάλωση. Αν το εννοεί, τότε ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να του πει την ίδια στιγμή bye bye και να σηκωθεί να φύγει.

Έπειτα να εξηγήσει, σε όσους τρίτους ενδιαφέρονται, πώς δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει τις συνομιλίες, αφού οι Ελληνοκύπριοι θα πουν στο τέλος ΟΧΙ. Διότι το 1974 η Τουρκία έκανε εισβολή σκοτώνοντας και ξεσπιτώνοντας κόσμο κι από τότε η κατοχή της μισής Κύπρου συνεχίζεται ακόμη, 41 χρόνια μετά. Κι όλα αυτά τα έκανε η Τουρκία με το πρόσχημα της εγγυήτριας δύναμης.

Εφόσον λοιπόν ο Ακκιντζί ζητά κατανόηση, ευχαρίστως θα δεχτούμε τη δική του κατανόηση σ’ αυτή την απλή πραγματικότητα. Και καλά κάνει να συνάξει το νου και τη γλώσσα του αν όντως θέλει λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *