ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

12:30 PM | |

Το να συνειδητοποιήσουν οι Τουρκοκύπριοι τι σημαίνει γι’ αυτούς η ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι με αυτήν είναι ταυτόχρονα και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) θα έπρεπε να ήταν ένας από τους κυριότερους πολιτικούς μας στόχους. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεράστιας σημασίας δέλεαρ για να πείσουμε τον απλό Τουρκοκύπριο ότι σε μία ενωμένη Κύπρο θα συνεχίσει να είναι Ευρωπαίος Πολίτης, ενώ σε περίπτωση διχοτόμησης ή προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, θα χάσει αυτό το προνόμιο.

Οι Ευρωεκλογές είναι μια από τις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, που θα έκαναν τους Τουρκοκύπριους να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει γι’ αυτούς το να είναι Κύπριοι Πολίτες. Είναι συνεπώς απολύτως δυστυχές το γεγονός ότι, ανάμεσα σε εκείνους που λοιδορούν τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στης Ευρωεκλογές είναι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ. Είναι κρίμα να βλέπεις το κόμμα αυτό, που ίδρυσε στη βάση του πατριωτικού ρεαλισμού και της πολιτικής μετριοπάθειας ο Γλαύκος Κληρίδης, να εκτροχιάζεται από τις αρχές του ιδρυτή του και να ντεραπάρει στα “ακάμωτα” του εθνικισμού.

Για να αφαιρέσουμε τα όποια προσχήματα από την Τουρκία να επεμβαίνει στην πατρίδα μας, πρέπει να βοηθήσουμε τους Τουρκοκύπριους να απεξαρτηθούν οικονομικά από αυτήν και να τους πείσουμε ότι τα οφέλη τους μαζί μας θα είναι περισσότερα, παρά με την Τουρκία. Όποιος είναι ειλικρινής με το στόχο της απελευθέρωσης από την τουρκική κατοχή και της επανένωσης της πατρίδας μας σε μία χώρα, δεν μπορεί να τοποθετείται με καχυποψία απέναντι στη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *