Οι συνταξιούχοι, το ανάλγητο κράτος κι οι επίτιμοι κλέφτες…

10:03 PM | |

syntaxiuxoiΣ’ όλα είμαι υποχρεωμένος να δείξω μια γαμημένη κατανόηση: Ότι το κράτος φαλίρισε και δεν έχει να δώσει. Ότι πρέπει να περάσουμε δύσκολες μέρες, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα έρθουν καλύτερες. 

Αλλά ένα δεν μπορώ να χωνέψω και δεν το δέχεται η συνείδησή μου: Αυτό που γίνεται με τους συνταξιούχους της φτώχειας. Που έπαιρναν 470 ευρώ και τους αφήσανε με 350. Αναρωτιέμαι ποιος ηλικιωμένος άνθρωπος, με πιθανά προβλήματα υγείας που απαιτούν φροντίδα, θα μπορέσει να ζήσει μόνο με 350 ευρώ το μήνα.

Αυτό το ανάλγητο κράτος, θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει την σύνταξη τους τουλάχιστον εκεί που ήταν πριν. Διεκδικούν το δικαίωμα να μπορούν να ζουν με στερήσεις μεν αλλά και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, στη δύση της ζωής τους. Είναι οι γονιοί μας, είναι οι παππούδες μας. Αλίμονο πρώτα και κύρια σε εμάς τους ίδιους, αν τους αφήσουμε να βολοδέρνουν στην ανέχεια. 

Να πάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το κράτος να τα πάρει από εκείνους που χρωστάν δεκάδες εκατομμύρια και δεν τα πληρώνουν. Τους ξέρουμε, είναι επώνυμοι, είναι επιφανείς, είναι κλέφτες! Δεν γίνεται να υπάρχουν σ’ αυτό το κράτος από τη μια κλέφτες που φυλακίζονται κι από την άλλη … επίτιμοι κλέφτες που τυγχάνουν προστασίας. Δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που φυλακίζονται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν 2 χιλιάδες ευρώ αλλά να μην ενοχλούνται εκείνοι που χρωστάν 200 εκατομμύρια! 

Να τους μαζέψουν και να τους χώσουν μέσα, όπως έγινε στην Ελλάδα και στις χώρες όπου ο νόμος λειτουργεί. Να τους δημεύσουν την περιουσία, για να επιστραφεί στο κράτος ότι τους απέμεινε και δεν πειράζει που θα τους συντηρούμε για κάποια χρόνια μέσα στις φυλακές. Διότι δεν θα την πληρώνουν πάντα, σ΄αυτό τον τόπο, οι φτωχοί, οι μεροκαματιάρηδες, οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι.

Καλά κάνει αυτή η κυβέρνηση να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα που βαραίνει από τα σύννεφα της καταιγίδας. Ο κόσμος περιμένει εξυγίανση με την καλή έννοια και όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου. Αν δεν την επιτύχει αυτή η κυβέρνηση, το τέλος της θα είναι θλιβερό κι απροσδόκητο. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *