Μεγάλη νίκη της Ελλάδας στη φαντασία τους…

8:40 PM | |

varoufakisΌσοι διαθέτουν στοιχειώδη λογική αντιλαμβάνονται ότι χτες το βράδυ η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ένα οδυνηρό αλλά αναγκαίο και υπεύθυνο συμβιβασμό, για να σώσει την Ελλάδα από την αποκοτιά της εξόδου από το Ευρώ. Εγώ λέω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην νέα ελληνική κυβέρνηση και κατανοώ – με πολιτικούς όρους- την ανάγκη να περάσει στο λαό την κατ’ αρχήν συμφωνία με ένα θετικό επικοινωνιακά τρόπο.

Άκουσα όμως πάλι σήμερα τις ελαφρολαϊκές δηλώσεις των κομμάτων μας, που για μια ακόμη φορά δεν κατάλαβαν τι έγινε χτες στο Eurogroup… Νομίζουν ότι η Ελλάδα όντως απελευθερώθηκε από τα Μνημόνια και την Τρόικα και προχωρούν μάλιστα, χτίζοντας πάνω στην παρεξήγηση, να λένε ότι μπορούμε κι εμείς να κερδίσουμε όπως κέρδισε η Ελλάδα… Η Ελλάδα, κύριοι, επί της ουσίας δεν έχει κερδίσει τίποτα. Θα κερδίσει εφόσον συνεχίσει να διαχειρίζεται την κατάσταση υπεύθυνα και πάντως όχι με τον φλου τρόπο σκέψης των δικών μας κομμάτων.

Ας μην μιλήσω και για πολλούς εδώ στο Facebook που πανηγυρίζουν και μιλούν για … “όρθια διαπραγμάτευση”, για νίκη της Ελλάδας επειδή είχε λέει τσαμπουκά και αξιορπέπεια και διότι πλέον δεν έχει Μνημόνιο αλλά Πρόγραμμα και δεν έχει Τρόικα αλλά τρεις θεσμούς…

Τι να πω; Ότι είμαστε για τα πανηγύρια;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *