«Μας έμεινε τελικά ο Ντάουνερ…» – η νέα συτζιά του μαύρου, της τζυπριώτικης πολιτικής υποκουλτούρας…

2:20 PM | |

UN«Μας έμεινε τελικά ο ο Ντάουνερ» γράφει σήμερα προφανώς με δυσαρέσκεια ο Φιλελεύθερος κι αναρωτιέμαι ποιον συμπαθήσαμε ποτέ απ΄όλους όσοι διετέλεσαν στη θέση του ειδικού συμβούλου ή αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το κυπριακό. Ο Άλβαρο Ντε Σότο επί σχεδίου Ανάν, ανακηρύχθηκε persona non grata. Ο Όσκαρ Καμιλιόν κρίθηκε ύποπτος για τις ιδέες Γκάλι. Ο (μετέπειτα Γ.Γ. του ΟΗΕ) Πέρες Ντε Κουεγιάρ, είχε – σύμφωνα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο- αδυναμίες «προσωπικού χαρακτήρα», με άλλα λόγια ήταν γκέι!

Στην πραγματικότητα δεν συμπαθήσαμε ποτέ κανένα Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ή ειδικό απεσταλμένο του στην Κύπρο. Πάντα είχαμε παράπονα και μια μόνιμη καχυποψία ότι αποτελούν όργανα μιας διεθνούς συνωμοσίας εναντίον μας, όπως κι όλοι όσοι είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το “εθνικό μας πρόβλημα”: Άγγλοι, Αμερικάνοι, Αφρικάνοι (Ανάν), Άραβες (Γκάλι) και τώρα Ασιάτες (Μπαν Κι Μουν).

Από το 1963 που τα κάναμε θάλασσα με το Κυπριακό και μπήκαμε συνοδηγοί (μαζί με τον Ντενκτάς ως εκπρόσωπο της Τουρκίας) στο τρένο της διχοτόμησης, ποτέ «δεν βρέθηκε η ίσια μας». Ποτέ δεν αποφασίσαμε οριστικά και ξεκάθαρα τι θέλουμε, με αποτέλεσμα να αγόμαστε και να φερόμαστε πότε ακούγοντας τη φωνή της λογικής και πότε τη φωνή της πλάνης.

Της πλάνης εκείνων που, όλα αυτά τα 50 χρόνια, πάντα απέρριπταν τις όποιες προτάσεις είχαμε μπροστά μας και υποστήριζαν τη λύση εκείνη που είχε ήδη πάψει να υφίσταται σαν επιλογή, από τις αποφάσεις που είχαμε πάρει στην προηγούμενη φάση.

Το 1960 συμφωνήσαμε στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα ενιαίο κράτος συνεταιρικό με τους Τουρκοκύπριους, αλλά μέχρι το 1974 αυτοί ήθελαν ακόμη την Ένωση με την Ελλάδα.

Το 1977 συμφωνήσαμε σε λύση ομοσπονδίας , αλλά αυτοί (που πριν δεν ήθελαν την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά την Ένωση) ήθελαν την Κυπριακή Δημοκρατία όπως είναι σήμερα κι όχι ομοσπονδία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως όταν θα οριστικοποιηθεί και μονιμοποιηθεί η διχοτόμηση λόγω της στραβάρας μας και συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό το τέρας, θα ψάχνουμε πίσω τα σχέδια ομοσπονδίας. Τότε όμως θα είναι ήδη …too late.

Από τη στιγμή που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι ΦΤΑΙΜΕ, για τις αλλεπάλληλες ήττες που έχουμε υποστεί σαν Έλληνες σ’ αυτό τον τόπο και για το ντροπιαστικό γεγονός ότι η Τουρκία καταπατά με το στρατό και τους εποίκους της την μισή μας πατρίδα για 40 ολόκληρα χρόνια, από τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουμε πού κάναμε τα λάθη και πώς, ποτέ δεν θα καταφέρουμε διορθωθούμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, θα τρώμε γκολ από την Τουρκία, θα χάσουμε οριστικά όχι μόνο τη μισή αλλά ολόκληρη την Κύπρο και πάντα θα μας φταίνε οι Ντάουνερ, οι Ανανάδες, οι Ντε Σότοι, οι Μπαν Κι Μούνηδες,  η CIA, το Foreign Office, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, η ΝΟΚΙΑ, η Google, το Trip Advisor, το Pro Evolution κ.ά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *