“ΜΑΜΜΟΘΡΕΥΤΟΙ” Η ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ;

11:59 AM | |

Όταν μετά από 60 χρόνια ανεξαρτησίας, μιλάμε ακόμη σε τούτο τον τόπο για “μητέρες πατρίδες”, για Μακάριους και Γρίβες, για προδότες και πατριώτες και παραμένουμε προσκολλημένοι στο άρρωστο παρελθόν μας, δεν έχουμε καμία ελπίδα να πετύχουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον από την οριστική καταστροφή μας.

Όταν μάλιστα κάποιοι απαιτούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε επίσημες, με βάση το πρωτόκολλο, συναντήσεις του να αποκαλεί την Ελλάδα “μητέρα πατρίδα” (λες και μιλάει σε εθνικό μνημόσυνο) δύο πράγματα μπορεί αυτό να σημαίνει:

Είτε ότι δεν έμαθαν να διαχωρίζουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία, που εκπροσωπεί και τις ΔΥΟ κοινότητες, είτε έχουν οριστικά αποφασίσει τη διχοτόμηση, έχουν δηλαδή αποφασίσει να παραχωρήσουν εσαεί τη μισή Κύπρο στην Τουρκία και συνεπώς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία (παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμά της) δεν πρέπει πλέον να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους, διότι αυτοί έχουν το δικό τους κράτος (το ψευδοκράτος). Η προσωπική μου άποψη (που έχω διατυπώσει πολλές φορές) είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο. Θέλουν τη διχοτόμηση κι είναι απλά υποκριτές όταν αυτοπροβάλλονται ως οι μέγιστοι των μεγίστων πατριώτες. Έτσι ήταν κι οι αντίστοιχοί τους πριν από το 1974, που στο όνομα της Ένωσης με την Ελλάδα έδωσαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. 

Η Ελλάδα είναι ομοεθνής μας χώρα. Είμαστε όσο Έλληνες είναι κι οι Ελλαδίτες αδελφοί μας. Η πραγματικότητα αυτή δεν χρειάζεται επίρρωση διά στόματος του προέδρου αυτής της χώρας, διότι πρόκειται για γεγονός. Αν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Κύπρου, μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε., να λέει ότι η χώρα του έχει “μαμά”! Επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι πολιτικάντηδες κι οι κολαούζοι τους να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας με αυτές τις υποκρισίες, με στόχο να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους κίνητρα. 

Γεννήθηκα τη δεκαετία του 1960, σε μια εποχή αρρωστημένη. Με την απέραντη βλακεία, την ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης της πολιτικής μας ηγεσίας. Συνεπεία αυτής της νοοτροπίας μάς οδήγησαν σε εθνικές ήττες και οικονομικές καταστροφές. Ήμουν βρέφος και έγινα παππούς κι ακόμα μυαλό δεν βάλαμε οι Ελληνοκύπριοι. Δυστυχώς απέραντη βλακεία, η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία, εξακολουθούν να αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής και κοινωνικής μας κουλτούρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *