Και ξαφνικά έπεσε μαύρο!

4:36 PM | | Comments 2

Η Διερευνητική πάει σπίτι της και οι δημόσιες ακροάσεις σταματούν πριν μιλήσουν οι τραπεζίτες, ο Ορφανίδης και ο Χριστόφιας. Επομένως πολιτικές ευθύνες δεν πρόκειται να αποδοθούν ενώ για τις ποινικές ευθύνες (αν και εφόσον μπορεί να αποδειχθεί κάτι) αναλαμβάνει να … καθαρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας μαζί με την αστυνομία…

ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣΤο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου μπορεί να έχει διαλύσει  κυριολεκτικά τον τόπο, αλλά δίνει τακτικά καταπληκτικές παραστάσεις τσίρκου. Η τελευταία μάλιστα παράσταση, αυτή που παρακολουθούμε τώρα με το φιάσκο της Διερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Πώς τα κατάφεραν, μ’ αυτό τον αριστοτεχνικό τρόπο να διορίσουν την επιτροπή πάνω στη βράση της οργής του κόσμου και να την ξηλώσουν μόλις η οργή άρχισε να μαλακώνει, είναι πραγματικά απίστευτο. Προσέξτε την καταπληκτική εξέλιξη των γεγονότων:

Η Κύπρος καταστρέφεται οικονομικά με ευθύνη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, που αποτελεί το «βαθύ κράτος» αυτής της μπανανίας από το 1960 μέχρι σήμερα. Του κατεστημένου της κουμπαροκρατίας και της κομματοκρατίας που διέλυσε ό,τι είχε αξία και μαγάρισε ό,τι είχε ήθος σ’ αυτό τον τόπο. Μπορεί το σαθρό οικοδόμημα να κατέρρευσε την ώρα που οι τραπεζίτες με την εγκληματική ασυδοσία τους και η κυβέρνηση Χριστόφια με την απέραντη ασχετοσύνη της τράβηξαν το τελευταίο τούβλο που το κρατούσε φαινομενικά όρθιο, όμως ευθύνη για την κατάρρευση έχουν όλα τα μέλη του διεφθαρμένου αυτού club.

  • Η κυβέρνηση Αναστασιάδη διορίζει Διερευνητική Επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν ποινικές, αστικές, πειθαρχικές και πολιτικές ευθύνες, με την υπόσχεση και τη … δέσμευση ότι θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την καταστροφή.
  • Το ΑΚΕΛ διαμαρτύρεται ότι έπρεπε να είχαν διοριστεί ποινικοί ανακριτές και όχι Διερευνητική Επιτροπή, με άλλα λόγια το τέως κυβερνών κόμμα κάνει από την αρχή ξεκάθαρη τη θέση του ότι δεν πρέπει να διερευνηθούν πολιτικές ευθύνες αλλά μόνο ποινικές,  ότι δηλαδή μπορεί να αποδειχτεί στο δικαστήριο.
  • Από τις πρώτες ημέρες παραιτούνται τα 2 από τα 3 μέλη της επιτροπής. Επικαλούνται λόγους που τους ήταν γνωστοί πριν αποδεκτούν το διορισμό τους. Ο πρόεδρος διορίζει άλλους.
  • Η Επιτροπή ξεκινά δουλειά. Καλούνται πρώην υπουργοί και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Οι ακροάσεις είναι δημόσιες και έχουμε την ευκαιρία να ακούμε τι λέγεται εκεί και όντως αρχίζουμε να ακούμε … ενδιαφέροντα πράγματα! Το ΑΚΕΛ, μετά από κάθε συνεδρία της Επιτροπής  βγάζει ανακοίνωση κατηγορώντας την ότι δεν υπέβαλε τις σωστές ερωτήσεις…
  • Στο μεταξύ οδηγούνται στη δικαιοσύνη κάποιες από τις υποθέσεις που εξετάζει η Διερευνητική (Λαϊκή Τράπεζα και αγορά από την Τράπεζα Κύπρου μιας Ρωσικής Τράπεζας) με αποτέλεσμα – σωστά κατά τη γνώμη μου – η Διερευνητική Επιτροπή να λέει ότι δεν μπορεί να διερευνά δημόσια υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η επιτροπή ουσιαστικά αδρανοποιείται και η αποστολή της τερματίζεται άδοξα.
  • Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναθέτει το έργο στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αναλάβει πλέον ουσιαστικά το ποινικό μέρος της υπόθεσης και φυσικά οι δημόσιες ακροάσεις τερματίζονται… Πριν ακούσουμε τον κ. Χριστόφια, πριν ακούσουμε τον κ. Ορφανίδη, πριν ακούσουμε κάποιον από τους βασικότερους ύποπτους για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, δηλαδή τους τραπεζίτες.

Με άλλα λόγια ότι ήταν να ακούσουμε με τα αυτιά μας το ακούσαμε. Πάνω στο καλύτερο διακόπηκε το σήμα και έπεσε μαύρο… ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό πρόσωπο δεν πρόκειται να λογοδοτήσει για πολιτικές ευθύνες, διότι η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνά πολιτικές ευθύνες και φυσικά ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να μπορούν να αποδειχτούν στο δικαστήριο θα οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της δικαιοσύνης…

Σταματώ εδώ διότι νομίζω ότι τη συνέχεια της ιστορίας μπορεί ο καθένας σας να την προβλέψει αλάνθαστα,  έχοντας υπόψη σε ποια χώρα ζούμε και ποιο είναι το βαθύ κράτος που μας κυβερνά…

Comments

  1. Constantinos Ioannou says:

    Κύριε Οδυσσέως,

    Συμφωνώ σε όλα μαζί σας και επαυξάνω εκτός απο το ένα σημείο. Το μαύρο δεν έπεσε ξαφνικά. Είχαμε όλοι την προσδοκία ότι ῾θα έφτανε το μαχαίρι στο κόκκαλο῾ αλλά στην Κύπρο των τελευταίων 30 χρονων που θυμούμαι πότε δεν έγινε κάτι τέτοιο. Άρα το ξέραμε απο την αρχή ότι δεν θα γινόταν αυτό που περιμέναμε. Αντίθετα ακολουθήκε η πάγια τακτική του εφυσηχασμού του πολίτη και διαχείρισης της εικονας της κυβέρνησης απο τους κυβερνώντες. Κανένας απο εμάς δεν βγήκε στους δρόμους και απλά συνεχίζουμε να έχουμε την ῾μουττην μας ψηλά῾ να το παίζουμε ῾δήθεν πολιτισμένοι῾ και αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον της χώρας να κατακλέβουν, να ευνοούν αλλήλους και είμαι και σίγουρος να περηφανεύονται ότι την βγάλαν καθαρή. Και τέλος το γνωστό και χιλιοειπωμένο ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. Εμείς που τους κατηγορούμαι είμαστε πολύ λιγότεροι σαν άνθρωποι απο αυτούς. Δυστυχώς είμαστε τόσο δειλοί που θα πεθάνουμε και δεν θα ξέρουμε πως πεθάναμε και ούτε καν αν ζήσαμε την περίοδο πριν πεθάνουμε.

  2. Andreas andreou says:

    Οπως ηταν φυσικο ΚΑΙ ΑΥΤΟ το σκανδαλο παει να συγκαλυφθει, για να μην πω οτι συγκαλυφθηκε κι’ολας.
    Δηλαδη πιστευε κανενας οτι θα τιμωρουνταν οι ενοχοι?
    Οπως και σε ολα τα προηγουμενα σκανδαλα και καταστροφες και ειμαι σιγουρος και στα επομενα ( γιατι σιγουρα θα υπαρξουν και επομενα) κανενας δεν τιμωρειται γιατι οπως λεει και η γνωστη μας παροιμια ( οι παλιοι λενε οτι πριν βγαλουν τις παροιμιες νυστευαν 40 μερες) ” κορονος κορονου εν φκαλλει ματι”.
    Ποιος θα τιμωρησει ποιον? ειμαστε σοβαροι? αφου αν οχι ολοι η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτικων που εχουμε στην πλατη μας, εχει λερωμενη την φωλια της, αλλος λιγο αλλος περισσοτερο εχουν ευθυνη για την καταστροφη που μας βρηκε.
    Εγω παντως χωρις να εχω και ιδιαιτερες γνωσεις περι πολιτικης ειμαι πεπεισμενος οτι καποιοι πολιτικοι και καποιοι τεχνοκρατες σε θεσεις κλειδια τα πηραν χοντρα για να οδηγησουν την αλλοτε ανθηρη μας οικονομια στην καταστροφη, ωστε καποιοι ξενοι να παρουν τον φυσικο μας πλουτο οπως λεμε και στην κυπριακη “εναν ψουμιν τζιαι εναν χαλλουμι”, θα ερθει η ωρα που θα αρχισει η εξορυξη των αεριων και των πετρελαιων, και το κρατος μας δεν θα δικαιουται απολυτως τιποτε θα ειναι ολα υποθηκευμενα στους ξενους.

    Ενα εχω να πω σε αυτους που μας κατεστρεψαν, αφου εμεις δεν μπορουμε να τους τιμωρησουμε πιστευω οτι θα τους τιμωρησει ο Θεος και αυτους και τους απογονους τους, δεν γινετε να την βγαζουν παντα καθαρη.
    Και κατι δευτερο και τελευταιο, οσα και να μαζεψαν μαζι τους θα παρουν μονο ενα φερετρο οπως και ο καθε ενας φτωχος και πεινασμενος αυτου του τοπου που πεινα εξαιτιας τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *