Η ΕΔΕΚ, η Σοσιαλιστική Διεθνής κι η καμήλα που εδρεύει στο Πεντάκωμον.

4:09 PM | |

camelΗ σοσιαλιστική ΕΔΕΚ όλο για επανατοποθέτηση του Κυπριακού μιλά κι όλο χαστούκια τρώει η Κύπρος από τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

 Eδώ και 41 χρόνια η ΕΔΕΚ αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια για λύση του εθνικού μας ζητήματος, επιμένοντας διαρκώς ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως εκ τούτου οφείλουμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να το αντιληφθεί στη σωστή του βάση.

Ότι όμως αυτά είναι λόγια του αέρα και κούφια συνθήματα για να περνά ο καιρός και να διαιωνίζεται η διχοτόμηση έχει αποδειχτεί πολλές φορές από την αποτυχία της ίδιας της ΕΔΕΚ να πείσει ακόμη και τους ιδεολογικούς συγγενείς της.  Δεν είναι λίγες οι φορές που μας την έφεραν πισώπλατα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Σοσιαλιστική Διεθνής (της οποίας μάλιστα πρόεδρος είναι Γιώργος Παπανδρέου)

Πρόσφατα η Σοσιαλιστική Διεθνής αποφάσισε να εντάξει στους κόλπους της, με την ιδιότητα του παρατηρητή, το κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η ΕΔΕΚ αντέδρασε με μια ανακοίνωση ότι “θα λάβει μέτρα” εναντίον της διεθνούς αυτής οργάνωσης. Προφανώς έτσι εννοεί την επανατοποθέτηση του Κυπριακού, για ευόδωση του αγώνα μας: να παίζουμε ξύλο με όλο τον κόσμο, διότι δεν καταφέρνουμε να πείσουμε για τις θέσεις μας.

 Τώρα τι θα πράξει η Σοσιαλιστική Διεθνής μετά τις αυστηρές παραστάσεις της ΕΔΕΚ; Υποψιάζομαι ότι θα στείλει τους Κύπριους σοσιαλιστές να υποβάλουν τη διαμαρτυρία τους στη γνωστή καμήλα, που εδρεύει στο Πεντάκωμον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *