Ευτυχώς παραμένουμε άνθρωποι…

4:26 PM | |

ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟΕίπαμε ότι αξίζει ένα τεράστιο μπράβο σε όσους επέδειξαν ανδρεία, αυταπάρνηση κι επαγγελματισμό στην χτεσινή δύσκολη επιχείρηση στο Κάβο Γκρέκο κι έσωσαν τις ζωές των καταταλαιπωρημένων προσφύγων από το Λίβανο. Ενίσχυσαν το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Όμως το πιο ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό από τα γεγονότα της χτεσινής νύχτας ήταν η αυθόρμητη ανταπόκριση του κόσμου, που έτρεξε να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες με την αγάπη του, προσφέροντάς τους ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτοί οι ανώνυμοι απλοί άνθρωποι ανέδειξαν την ανθρωπιά μας. Με μια πράξη ατόφιου αλτρουισμού αποδείχτηκε πως ο υπερφίαλος αρχοντοχωριατισμός, ο εμποτισμένος με ισχυρές δόσεις υποκρισίας, πουριτανισμού και ρατσισμού κάθε μορφής, αυτός ο κακοήθης όγκος που εκφυλίζει κάθε αξία σε ιδιοτέλεια και απληστία, δεν είναι χαρακτηριστικό των Κυπρίων ως λαού.

Είναι χούι μιας φωνασκούσας μειοψηφίας, που επιδεικνύεται αδιαλείπτως, με πομπώδεις, επιτηδευμένες συμπεριφορές σε φιλανθρωπικά γκαλά κι άλλες τέτοιες απαστράπτουσες κοινωνικές εκδηλώσεις, απαραιτήτως με φωτογράφους και κάμεραμαν τριγύρω, αλλά την επόμενη στιγμή και με μιαν ασυνέπεια που σου φεύγει το κεφάλι, διαλύουν τα προπετάσματα της υποκρισίας τους, διατυπώνοντας μιαν απάνθρωπη ξενοφοβία, χαρακτηριστικό των γεμάτων με συμπλέγματα κατωτερότητας και ανασφάλειας ατόμων.

Όχι λοιπόν, η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία των Κυπρίων δεν είμαστε αυτό το πράγμα. Ευτυχώς παραμένουμε ακόμη άνθρωποι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *