Εξοχώτατε κύριε πρόεδρε, παραιτηθείτε…

10:43 PM | |

Εξοχότατε κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας,

cyprus Σήμερα χάσαμε δύο παιδιά που η μάνα τους τα έστειλε να υπηρετήσουν την πατρίδα, κάτω από την ευθύνη ενός υπουργού και ενός στρατηγού που εσείς διορίσατε. Χάσαμε κι άλλους δέκα ανθρώπους που ηρωικά πάλεψαν για να αποσοβήσουν τη λαίλαπα. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να συλλάβετε το μέγεθος της δικής σας προσωπικής ευθύνης για το κακό που έγινε, διότι δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο μέχρι σήμερα κυβερνάτε τον τόπο, δεν αποτελεί επαρκή έξωθεν μαρτυρία για την δυνατότητα σας να αντιλαμβάνεστε την έννοια της λέξης «ευθύνη». Οι περισσότεροι από αυτούς που διορίσατε σε θέσεις κλειδιά είναι – δυστυχώς  για την πατρίδα μας – “αλλού ξημερωμένοι”.

Μας δίνετε την εντύπωση ότι δεν παίρνετε τίποτε στα σοβαρά και ότι κυβερνάτε τη χώρα στο περίπου και στο σορολόπ. Από καιρό τώρα, ακόμη και εμείς, οι πιο αισιόδοξοι, που πιστεύαμε ότι θα διαψεύδατε τους φόβους και τις ανησυχίες εκείνων που δεν σας εμπιστεύονταν, απογοητευτήκαμε από τις επιλογές και τις εμμονές σας και καταντήσαμε να προσευχόμαστε να μην καταφέρετε να στείλετε την πατρίδα μας κατά διαόλου. Δυστυχώς τα “σημάδια” άρχισαν να μαρτυρούν ότι θα την στείλετε.

Διότι φαίνεται πως “δεν καταλαβαίνετε τίποτα”! Όταν επί μήνες σας προειδοποιούσαν γι΄αυτόν το  διάολο που επιμένατε να φυλάτε μέσα σε ένα στρατόπεδο στο οποίο υπηρετούν τα 18χρονα παιδιά μας, όταν την τελευταία εβδομάδα ήταν ολοφάνερο ότι θα ερχόταν αυτή η φοβερή καταστροφή αλλά εσείς ούτε που συγκινηθήκατε, είναι φανερό ότι δεν έχετε την αίσθηση της σοβαρότητας του θεσμού που υπηρετείτε.

 

XRISTOFIAS (2)

Αυτό που έγινε σήμερα, αγαπητέ Δημήτρη, είναι δική σου προσωπική ευθύνη. Λυπάμαι αφάνταστα που το λέω, αλλά έτσι νιώθω και έτσι είναι στην πραγματικότητα. Μέσα στην οδύνη που μας προκαλεί ο άδικος χαμός των 12 δικών μας ανθρώπων και ο ανείπωτος πόνος των γονιών και συγγενών τους, σου ζητώ να αντιληφθείς το μέγεθος της σημερινής καταστροφής, να ζητήσεις συγνώμη από τους πονεμένους ανθρώπους και από ολόκληρο τον κυπριακό λαό και να υποβάλεις την παραίτησή σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *