Δεν είναι video game – Είναι το μέλλον εμάς και των παιδιών μας…

6:13 PM | |

Λιλλήκας tweetΣυνεχίζεται σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο η συζήτηση για να καθοριστεί ξανά η θέση μας στο Κυπριακό. Αυτό είχε γίνει πάλι το 2009 και πιοι παλιά το 1989.

Ο κ. Λιλλήκας, μαζί με τα άλλα μικρά κόμματα, δηλαδή το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ, υποστηρίζουν τα τελευταία χρόνια την “αλλαγή στραγηγικής” διότι αυτή που ακολουθούμε (συνομιλίες για εξεύρεση λύσης Διζωνικής Ομοσπονδίας) έχει, λένε, αποτύχει…

Όντως τα τελευταία 38 χρόνια προσπαθούμε αλλά δεν καταλήγουμε πουθενά, επειδή όλοι οι πιο πάνω και μαζί μ’ αυτούς φυσικά η ντενκτασική ελίτ των Τουρκοκυπρίων και η Άγκυρα, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην φτάσουμε σε λύση Διζωνικής Ομοσπονδίας. Η μεν Τουρκία διότι θέλει τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο, οι δε πιο πάνω (δικοί μας) επειδή … δεν ξέρω κι εγώ τι θέλουν.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι θέλουν. Υποψιάζομαι πώς ούτε και οι ίδιοι… Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν κι αυτοί (όπως η Τουρκία) δύο ανεξάρτητα κράτη πάνω στην Κύπρο και δεν το λένε, αφήνοντας τον χρόνο να επιβάλει τελικά αυτή τη λύση. Θέλω να πιστεύω πως είναι πατριώτες και δεν θα ήθελαν να τουρκέψει το τόπος μας.

Επομένως αγαπητέ Γιώργο Λιλλήκα (που έγραψες το πιο κάτω tweet) κι εσύ Νικόλα και Σιζόπουλε και Περδίκη και Συλλούρη, πείτε μας σας παρακαλώ ποια είναι αυτή η νέα στρατηγική που θέλετε, τι ακριβώς θα διεκδικήσουμε και με ποιους συμμάχους, όταν όλος ο ντουνιάς, από ανατολή (Ρωσία – Κίνα) μέχρι Δύση (ΕΕ – Αμερική) μας λένε να βρούμε λύση Διζωνικής Ομοσπονδίας στις συνομιλίες; Ποιους θα πείσουμε για το δίκιο του αγώνα μας, ότι είμαστε θύματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, όταν εσείς οι ίδιοι είστε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής και κατοχής στην Ουκρανία;

Επιτέλους πείτε μας, διότι αισθανόμαστε ότι απλά παίζετε με την νοημοσύνη μας και την υπομονή μας και ξέρετε κάτι; Δεν είναι κάτι σαν …video game αυτό. Είναι το μέλλον εμάς και των παιδιών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *